Burokėlių salotos

Ingredientai: Burokėliai - 150 gramai, Morkos - 150 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Aliejus - 30 mililitrai, Krapai - 20 gramai, Česnakas - 2 skiltelės, Cukrus - 5 gramai.

Burokėlius ir morkas nuskuskite, stambiai sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, aukštoje temperatūroje apkepkite burokėlius, tada sudėite morkas, dar vėliau - svogūną. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir kartais pamaišydami troškinkite 20-25 minutes. Krapus susmulkinkite (dalį atidėkite papuošimui), česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite, sudėkite į daržoves. Pabarstykite druska, cukrumi ir pipirais. Papuoškite ir patiekite.

Susiję straipsniai

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.