Burokėlių salotos
Ingredientai: Burokėliai - 150 gramai, Morkos - 150 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Aliejus - 30 mililitrai, Krapai - 20 gramai, Česnakas - 2 skiltelės, Cukrus - 5 gramai.
Burokėlius ir morkas nuskuskite, stambiai sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, aukštoje temperatūroje apkepkite burokėlius, tada sudėite morkas, dar vėliau - svogūną. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir kartais pamaišydami troškinkite 20-25 minutes. Krapus susmulkinkite (dalį atidėkite papuošimui), česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite, sudėkite į daržoves. Pabarstykite druska, cukrumi ir pipirais. Papuoškite ir patiekite.