Citrininis tortas su šokoladine glazūra
Ingredientai: Miltai - 3 stiklinės, Kiaušiniai - 2 vienetai, Cukrus - 2 stiklinės, Grietinė - 300 gramai, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Citrinos - 2 vienetai, Razinos - 2 stiklinės, Kakava arba šokoladas - 50 gramai, Vanduo - 1 valgomasis šaukštas.
Išsukite su kiaušiniais stiklinę cukraus ir grietinę, jei norite - įberkite vanilinio cukraus. Sudėkite sodą ir miltus, užminkykite tešlą ir padalinkite ją į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite, iškepkite kaip papločius (180 laipsnių temperatūros orkaitėje po 20 minučių). Citrinas nuplikinkite, atvėsinkite, supjaustykite gabaliukais ir nulupkite žievelę, sumaišykite su nuplautomis razinomis ir viską permalkite mėsmale. Supilkite beveik visą stiklinę cukraus (atidėkite 2 šaukštus), išmaišykite. Sumaišykite kakavą arba šokoladą su pora šaukštų cukraus ir vandeniu, pamaišydami pakaitinkite karšto vandens vonelėje, kol išeis vienalytė masė. Ant kiekvieno pagrindo dėkite citrinų ir razinų masės, apliekite šokoladine glazūra ir atšaldykite.