Daržovių paplotėliai
Ingredientai: Moliūgų minkštimas - 200 gramai, Žiediniai kopūstai - 200 gramai, Kvietiniai miltai - 330 gramai, Kukurūzų miltai - 175 gramai, Mielės - 1 valgomasis šaukštas, Medus - 2 valgomieji šaukštai, Pienas - 200 mililitrai, Sviestas - 50 gramai, Citr.
Kopūstus ir moliūgą supjaustykite, 4-5 minutes apvirkite, nuvarvinkite, atvėsinkite ir sutrinkite smulkintuvu. Pašildykite pieną, sudėkite medų ir mieles, išmaišykite ir palikite 10 minučių. Sumaišykite kvietinius ir kukurūzų miltus, druską, moliūgų ir kopūstų masę, sviestą, citrinos sultis ir pieną. Užmaišykite tešlą, pridenkite rankšluosčiu ir padėkite valandai į šiltą vietą (tešla bus lipni). Skardą ištepkite riebalais ir pabarstykite kukurūzų miltais, išdėliokite 12-13 bandelių, galite pabarstyti sėklomis (aguonomis, saulėgrąžomis ir pan.), palikite 30 min. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-35 minutes. Patiekti šiltas.