Dvispalvis keksas
Ingredientai: Miltai - 3 stiklinės, Sviestas - 200 gramai, Cukrus - 1 stiklinė, Citrinos rūgštis - 0.5 arbatinio šaukštelio, Kiaušiniai - 5 vienetai, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Grietinė - 1 stiklinė, Kakava - 3 valgomieji šaukštai.
Išsukite tirpintą sviestą, cukrų ir kiaušinius, įmaišykite grietine nugesintą sodą, citrinos rūgštį ir miltus. Tešlą padaliname į dvi dalis, į vieną iš jų įmaišykite kakavos. Pakaitomis supilkite abi dalis į riebalais pateptą kepimo formą. į riebalais išteptą kekso formą. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą. Įtešlą galima įmaišyti džiovintų vaisių, o iškepusį keksą pabarstyti cukraus pudra arba aplieti šokoladu.