Dvispalvis keksas

Ingredientai: Miltai - 3 stiklinės, Sviestas - 200 gramai, Cukrus - 1 stiklinė, Citrinos rūgštis - 0.5 arbatinio šaukštelio, Kiaušiniai - 5 vienetai, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Grietinė - 1 stiklinė, Kakava - 3 valgomieji šaukštai.

Išsukite tirpintą sviestą, cukrų ir kiaušinius, įmaišykite grietine nugesintą sodą, citrinos rūgštį ir miltus. Tešlą padaliname į dvi dalis, į vieną iš jų įmaišykite kakavos. Pakaitomis supilkite abi dalis į riebalais pateptą kepimo formą. į riebalais išteptą kekso formą. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą. Įtešlą galima įmaišyti džiovintų vaisių, o iškepusį keksą pabarstyti cukraus pudra arba aplieti šokoladu.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.