Gaminame iš bulvių: naudingi patarimai
Sočius, šildančius ir ypatingai jaukius bulvinius valgius ypač dažnai prisimename šaltojo sezono metu. Dalinamės naudingais patarimais, kurie padės paruošti skanias bulves bei siūlome išbandyti jų patiekalų receptus - nuo tradicinių blynų ir kugelio iki minkštučių lenkiškų virtinukų bei aromatingo prancūziško apkepo su grietinėle.
Naudingi patarimai skanioms bulvėms
Virtos bulvės bus dar skanesnės ir kvapnesnės, jeigu į puodą įdėsite 3-4 nesmulkintas, tačiau nuvalytas česnako skilteles.
Bulvės išvirs šiek tiek greičiau, jeigu į vandenį įdėsite šaukštą margarino.
Senos bulvės verdant pamėlsta, papilkėja. Dėmių išvengsite, jeigu į vandenį įpilsite truputį acto.
Jaunas bulves skusti bus lengviau, jeigu jas trumpai pamirkysite šaltame vandenyje.
Keptos bulvės bus ypač traškios, jeigu jas supjaustę šiek tiek apdžiovinsite - tai patogu padaryti jas sudėjus ant popierinio rankšluostėlio.
Bulvių košė bus šviesesnė ir švelnesnė, jeigu į ją pilsite verdantį pieną.
Nuskustus bulvės greitai patamsėja, įdėtos į vandenį jos išlieka šviesios, tačiau praranda skonines savybes. Bulvių patemsėjo išvengsite ir jų skonį išsaugosite jas po vieną, tvirtai įsukę į maistinę plėvelę.
Pašalusias bulves išgelbėsite jas keletą minučių pamirkę šaltame vandenyje, o tuomet sudėję į verdantį vandenį su šaukšteliu druskos ir acto.