Gaminame iš bulvių: naudingi patarimai

Sočius, šildančius ir ypatingai jaukius bulvinius valgius ypač dažnai prisimename šaltojo sezono metu. Dalinamės naudingais patarimais, kurie padės paruošti skanias bulves bei siūlome išbandyti jų patiekalų receptus - nuo tradicinių blynų ir kugelio iki minkštučių lenkiškų virtinukų bei aromatingo prancūziško apkepo su grietinėle.


Naudingi patarimai skanioms bulvėms

Virtos bulvės bus dar skanesnės ir kvapnesnės, jeigu į puodą įdėsite 3-4 nesmulkintas, tačiau nuvalytas česnako skilteles.

Bulvės išvirs šiek tiek greičiau, jeigu į vandenį įdėsite šaukštą margarino.

Senos bulvės verdant pamėlsta, papilkėja. Dėmių išvengsite, jeigu į vandenį įpilsite truputį acto.

Jaunas bulves skusti bus lengviau, jeigu jas trumpai pamirkysite šaltame vandenyje.

Keptos bulvės bus ypač traškios, jeigu jas supjaustę šiek tiek apdžiovinsite - tai patogu padaryti jas sudėjus ant popierinio rankšluostėlio.

Bulvių košė bus šviesesnė ir švelnesnė, jeigu į ją pilsite verdantį pieną.

Nuskustus bulvės greitai patamsėja, įdėtos į vandenį jos išlieka šviesios, tačiau praranda skonines savybes. Bulvių patemsėjo išvengsite ir jų skonį išsaugosite jas po vieną, tvirtai įsukę į maistinę plėvelę.

Pašalusias bulves išgelbėsite jas keletą minučių pamirkę šaltame vandenyje, o tuomet sudėję į verdantį vandenį su šaukšteliu druskos ir acto.

Susiję straipsniai

25 naudingos virtuvės gudrybės, kurias verta žinoti

Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių.

Arbata - prieskonis kepiniams, ryžiams, sriuboms

Ar žinojote, kad arbatą galima panaudoti gaminant įvairius patiekalus?

7 šildantys prieskoniai

Tinkamai parinkti prieskoniai ne tik pagardins mūsų patiekalus, bet ir padės kūnui sušilti.