Graikiškas pyragas su feta ir špinatais
Ingredientai: Filo tešla - 400 gramų, Feta - 400 gramų, Špinatai - 250 gramų, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Svogūnų laiškai - 30 gramų, Petražolės - 30 gramų, Krapai - 30 gramų, Svogūnas - 1 vienetas, Sviestas - 50 gramų, Druska, pipirai, muskato riešu.
Špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, palaukite 2 min., vandenį nupilkite, o špinatus palikite apdžiūti. Vėliau supjaustykite. Kitus žalumynus taip pat smulkiai sukapokite. Viską sumaišykite. Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje apie 5 min., tuomet pridėkite žalumynų mišinį. Pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu. Atvėsus sumaišykite su sutrupintu ar smulkiai supjaustytu fetos sūriu. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Viena dalis turi būti didesnė. Didesnę dalį įklokite į puse sviesto išteptą formą (ji nebūtinai turi būti apvali, tiks ir stačiakampė, pyragą galite formuoti ir be formos, tuomet svietu ištepkite skardą). Sudėkite įdarą. Užklokite kitu, mažesniu tešlos lakštu, suspauskite kraštelius. Suformuotą pyragą ištepkite likusiu sviestu. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Filo tešla plonesnė ir trapesnė, šiek tiek kietesnė už sluoksniuotą tešlą, tačiau, jeigu neturite filo tešlos, tai tiks ir paprasta sluoksniuota, bemielė tešla. Toks žalumynų - fetos įdaras tiks ir kitokioms bandelėms. Tikras Graikijos skonis! Nuostabus pyragas, kuris labai skanus tiek šiltas, tiek ir šaltas.