Greitas sluoksniuotos tešlos pyragas su spanguolėmis

Ingredientai: Sluoksniuota tešla - 500 gramų, Rudasis cukrus - 1 stiklinė, Spanguolės - 200 gramų, Apelsinas - 1 vienetas, Juoda arbata - 4 valgomieji šaukštai, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas.

Į įkaitintą keptuvę suberkite pusę cukraus, nutarkuotą apelsino žievelę ir spanguoles (jas atitirpinkite, jeigu naudojate šaldytas). Truputį patrinkite uogas ir viską maišant porą minučių pakaitinkite. Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite, lapelius pakočiokite ant miltuoto stalo. Juos apiberkite likusiu cukrumi ir paskirstykite uogas, nuo kraštų paliekant maždaug 1 cm. Susukite suktinukus. Suktinukus supjaustykite 3-4 cm pločio gabaliukais. Gabaliukus sudėkite į aliejumi pateptą pyrago formą atsegamais kraštais taip, kad jie liestųsi vienas prie kito. Pyrago viršų aptepkite stipria, juoda arbata. Paruoštą pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. iki kol gražiai paruduos. Iškeptą pyragą galite pjaustyti gabaliukais arba tiesiog atsargiai atplėšti suktinukus.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.