Grietininiai sausainiai

Ingredientai: Sviestas - 100 gramai, Grietinė - 200 gramai, Cukrus - 0.75 stiklinės, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Kiaušiniai - 2 vienetai, Miltai - 3.5 stiklinės, Kepimo milteliai - 1.5 arbatinio šaukštelio, Cukrus, aguonos (apibarstymui) - 1.

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Pridėkite kambario temperatūros sviesto ir perplakite. Dėkite grietinės ir vėl perplakite. Į šią masę įsijokite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tešlą. Tešla turi būti puri, elastinga. Jeigu tešla labai lipni, tai įberkite dar šiek tiek miltų. Iš suminkytos tešlos suformuokite rutulį, jį dėkite į maišiuką ar įsukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo, lakštas turėtų būti maždaug 0,5 cm storumo. Išspauskite norimos formos sausainius arba tešlą supjaustykite rombais, kvadratais, juostelėmis. Apiberkite cukrumi, aguonomis. Sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Iškepusius sausainius galima sutepti uogiene ar džemu ir suklijuoti po du.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.

Skelbimai

20,00 €
44 | 16 | L
12,00 €
122 | 6 - 7 m.
10,00 €