Indijos arbata su prieskoniais

Ingredientai: Juodieji pipirai, žirneliai - 5 vienetai, Cinamonas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Gvazdikėliai - 2 vienetai, Pienas - 0.5 litro, Kardamonas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Rudasis cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Arbata, juodoji - 2 arbatiniai šaukš.

Juoduosius pipirus sugrūsti. Į puodą suberti pipirus, cinamoną, gvazdėkėlius, kardamoną, cukrų, druską ir arbatą. Viską užpilti pienu ir kaitinti ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol pienas užvirs. Iš karto nukelti. Leisti pastovėti 2 min. ir nukošti. Pastaba: gerti karštą, šalta ne tokia skani. Druskos dėti nebūtina.

Susiję straipsniai

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.