Indiški sausainukai

Ingredientai: Kvietiniai miltai - 300 gramai, Sviestas - 250 gramai, Manų kruopos - 85 gramai, Kardamonas - 1 arbatinis šaukštelis, Cukraus pudra - 110 gramai, Riešutai - 0.5 stiklinės, Kepimo milteliai - 0.25 arbatinio šaukštelio, Rudasis cukrus - 1 arbat.

Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite, susmulkinkite ir sumaišykite su miltais, manais, kardamonu, kepimo milteliais ir druska. Išplakite kambario temperatūros sviestą, po truputį suberkite cukraus pudrą - turi išeiti baltas purus kremas. Įmaišykite miltų mišinį. Išklokite skardą kepimo popieriumi. Padarykite iš tešlos kvadratėlius, subadykite šakute ir kepkite, kol švelniai pagels. Palikite 10 minučių atvėsti ir patiekite. Pastaba: jei norite, galite pabarstyti cukrumi, tačiau padaryti tą turite iš karto, kai ištraukiate sausainius iš orkaitės.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.