Irisiukai

Ingredientai: Cukrus - 300 gramai, Medus - 120 gramai, Sviestas - 120 gramai, Grietinėlė, 35 % riebumo - 250 mililitrai.

Sumaišykite medų ir cukrų, užkaiskite ant silpnos ugnies ir virkite iki gintarinio atspalvio (maždaug 7-10 min.) Po truputį sudėkite kambario temperatūros sviestą ir supilkite karštą grietinėlę. Virkite iki reikiamos konsistencijos (patikrinkite užlašinę ant šalto paviršiaus. Palaukite, kol atvės, ir patikrinkite, ar tenkina). Skardą išklokite kepimo popieriumi, labai gerai ištepkite jį riebalais, kad nepriliptų saldainiai. Supilkite masę, leiskite atvėsti (bet ne iki galo) ir supjaustykite kvadratukais.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.