Ispaniškas omletas

Ingredientai: Bulvės - 5 vienetai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Poras - 1 vienetas, Česnakas - 1 vienetas, Alyvuogių aliejus - 4 valgomieji šaukštai.

Bulves nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais, truputį apkepkite aliejuje su česnaku. Sudėkite žiedais supjaustytą porą. Kai bulvės suminkštės, išimkite česnaką. Išplakite kiaušinius su druska ir pipirais. Išgriebkite iš aliejaus bulves, sudėkite ant popierinės servetėlės, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Sudėkite bulves ir porą į kiaušinius, išmaišykite ir supilkite į keptuvę. Neperkepinkite - omletas turi sukibti, tačiau viduje likti šiek tiek drėgnas. Apverskite. Patiekite karštą arba šaltą, su mėgstamomis daržovėmis, padažu ar žalumynais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.