Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas
Ingredientai: Baklažanai (dideli) - 2 vienetai, Aliejaus - 100 mililitrai, Česnako - 1 skiltelė, Konservuotų, luptų pomidorų - 1 skardinė, Baziliko lapelių - 1 sauja, Džiuvėsėlių - 150 gramai, fermentinio sūrio - 300 gramai, Mocarela sūrio - 500 gramai, Mi.
Baklažanus supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Juos apiberkite druska ir palikite 2 valandoms, to pakaks, kad pasišalintų vandens perteklius. Įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus, jame apkepinkite išspaustą česnako skiltelę. Suverkite pomidorus (su visomis sultimis), pridėkite druskos ir pipirų. Troškinkite apie 15 min. Tuomet suverskite kapotus bazilikus ir atidėkite. Džiūvėsius permaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu. Kiaušinius išplakite. Baklažanų riekeles voliokite į miltus, tada merkite į kiaušinių plakinį, tada į džiūvėsių ir sūrio mišinį. Taip suruoškite visas baklažanų riekeles ir jas dėkite ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pašlakstytos skardos. Riekelių viršų dar pašlakstykite aliejumi. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 10 min., tuomet apverskite ir kepkite dar 10 min. Atvėsinkite. Į kepimo indą sluoksniuokite pomidorų troškinį, baklažanus, riekelėmis pjaustytą mocarelos sūrį. Jeigu liko trupinių ir sūrio mišinio, tai jo taip pat paberkite ant norimo sluoksnio. Apkepą susluoksniuokite iki kol baigsis visi ingredientai. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.