Kalafiorų ir brokolių apkepas

Ingredientai: Kalafioras - 0.5 vieneto, brokolis - 0.5 vieneto, Kefyras - 200 mililitrų, Kiaušinių tryniai - 2 vienetai, Sūris - 150 gramų, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus arba sviestas (formai patepti) - 1 valgomasis šaukštas.

Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais. Žiedinį kopūstą dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Pavirkite 1 min. Tuomet sudėkite brokolį. Viską pavirkite dar 1-2 min. Vandenį nupilkite. Daržoves perliekite šaltu vandeniu. Atidėkite. Inde išplakite kefyrą, kiaušinių trynius, pagardinkite druska, pipirais. Įmaišykite pusę tarkuoto sūrio. Kepimo formą patepkite aliejumi, sudėkite apvirtas daržoves. Užpilkite plakiniu. Viršų apiberkite likusiu sūriu. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje kol apskrus, apie 15-20 min. Puikus apkepas, kuris tiks kaip garnyras prie žuvies, vištienos ar liesos mėsos. Galima tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą su šviežiomis daržovėmis.

Susiję straipsniai

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“

Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.

Trapūs sausainiai „Raganų pirštai“

Šiurpiai atrodantys, tačiau tikrai lengvai pagaminami sausainiai „Raganų pirštai“ tiks Helovynui ar teminiam šiurpiam vakarėliui.