Kalėdiniai skanėstai: „Boružėlės“
Ingredientai: Maži meduoliukai - 20 vienetai, Cukraus pudra - 400 gramai, Aviečių sultys - 3 valgomieji šaukštai, Vanduo - 4 valgomieji šaukštai, Citrinos suyltys - 4 valgomieji šaukštai.
Iš pradžių paruošk avietinį glajų: nusijok pusę cukraus pudros, sumaišyk su dviem šaukštais citrinų sulčių ir tokiu pat kiekiu šilto vandens. Išsuk iki vientisos masės ir maišydama po truputį supilk aviečių sultis. Analogiškai paruošk ir šaltalankių glazūrą. Išdėliok meduoliukus ant sietelio, padenk vieną jų pusę avietine glazūra, o kitą – šaltalankių. Leisk jai sustingti. Storąja peilio ašmenų puse nulupk trečdalį meduolio (kad būtų be glazūros – tai boružėlės galvutė) ir įpjauk jį išilgai (atskirk sparnelius vieną nuo kito). Baik puošti ištirpintu šokoladu.