Kalėdiniai skanėstai: „Boružėlės“

Ingredientai: Maži meduoliukai - 20 vienetai, Cukraus pudra - 400 gramai, Aviečių sultys - 3 valgomieji šaukštai, Vanduo - 4 valgomieji šaukštai, Citrinos suyltys - 4 valgomieji šaukštai.

Iš pradžių paruošk avietinį glajų: nusijok pusę cukraus pudros, sumaišyk su dviem šaukštais citrinų sulčių ir tokiu pat kiekiu šilto vandens. Išsuk iki vientisos masės ir maišydama po truputį supilk aviečių sultis. Analogiškai paruošk ir šaltalankių glazūrą. Išdėliok meduoliukus ant sietelio, padenk vieną jų pusę avietine glazūra, o kitą – šaltalankių. Leisk jai sustingti. Storąja peilio ašmenų puse nulupk trečdalį meduolio (kad būtų be glazūros – tai boružėlės galvutė) ir įpjauk jį išilgai (atskirk sparnelius vieną nuo kito). Baik puošti ištirpintu šokoladu.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.