Kavos pyragas

Ingredientai: Miltai - 600 gramai, Cukrus - 300 gramai, Tryniai - 4 vienetai, Pienas - 200 mililitrai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Kava, tirpi - 2 valgomieji šaukštai.

Trynius sukam su cukrumi, kavą ištirpinam nedideliam pieno kiekyje. Maišant pilame pieną ir miltus su kepimo milteliais. Turi gautis vientisa masė. Ją pilame į formą ir kepame apie 40 min 180-200 temperatūroje.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.