Keksas su šokoladine glazūra
Ingredientai: Margarinas arba sviestas - 150 gramai, Kakava - 4 valgomieji šaukštai, Cukrus - 1.5 stiklinės, Pienas - 0.4 stiklinės, Miltai - 1.5 stiklinės, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Kiaušiniai - 3 vienetai.
Ištirpinkite aliuminiame puode margariną, suberkite kakavą ir cukrų, supilkite pieną. Užvirinkite ir atvėsinkite. Atidėkite į šalį kelis šaukštus paruoštos masės (glazūrai), į likusią suberkite miltus, sudėkite nugesintą actu arba grietine sodą, smulkintus riešutus, išmirkintas razinas, vanilinį cukrų, išmaišykite. Ištepkite kepimo formą riebalais, pabarstykite miltais, sudėkite tešlą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol iškeps. Atvėsinkite ir papuoškite glazūra.