Keksas su vyšniomis ir aguonomis
Ingredientai: Sviestas - 120 gramai, Cukrus - 100 gramai, Vanilinis cukrus - 1 žiupsnelis, Kiaušiniai - 2 vienetai, Miltai - 150 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Aguonos - 1 valgomasis šaukštas, Vyšnios - 1 sauja.
Iš anksto iš šaldytuvo išimkite kiaušinius ir sviestą. Jie turi būti kambario temperatūros. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, žiupsneliu vanilinio cukraus iki purios, baltos masės. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą labai gerai perplakite. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius, permaišykite. Į tešlą įmaišykite aguonas ir miltuose pavoliotas vyšnias (to daryti nebūtina, bet apvoliojus miltuose uogos bus standesnės, geriau laikys formą). Jeigu naudojate šviežias vyšnias, tai kauliukus išimkite, jeigu uogos šaldytos - jas atšildykite. Tešlą supilkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40-60 min. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo pasirinktos orkaitės, tad patikrinkite dantų krapštuku. Nesunkiai paruošiamas keksas, kuriame puikiai dera vyšnios ir aguonos!