Kepti ananasai su ledais

Ingredientai: Ananasai - 1 valgomasis šaukštas, Rudasis cukrus - 100 gramai, Apelsinai - 2 vienetai, Romas - 3 valgomieji šaukštai, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas, Ledai - 400 mililitrai.

Ananasą supjaustykite griežinėliais ir apvoliokite rudajame cukruje. Jei naudosite konservuotą ananasą - jį gerai nusausinkite. Ananasą pakepkite grilyje arba orkaitėje su trupučiu aliejaus maždaug 20 minučių (kiekvienai pusei). Ruošiame padažą. Ištirpinkite sviestą, supilkite išspaustas apelsinų sultis, romą ir likusį nuo ananasų cukrų. Kaitinkite apie 15 minučių. Iškeptus ananasus išdėliokite į lėkštutes, uždėkite ledų ir apipilkite padažu. Skanaus

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.