Keptos bulvių košės roželės

Ingredientai: Bulvės - 500 gramų, Sviestas - 80 gramų, Kiaušinių tryniai - 2 vienetai, Druska, pipirai, muskato riešutas - 1 žiupsnelis.

Bulves išvirkite, sutrinkite į košę (tik netrinkite blenderiu, nes košė bus per lipni). Sudėkite sviestą, trynius, pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu. Labai gerai išmaišykite. Bulvių košę sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite norimo dydžio kūgelius. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Arba iki norimo apskrudimo. Labai paprasta, tačiau tikrai puošnu. Labai tiks įvairioms šventėms. Iškepus ar kepimo pabaigoje galima užbarstyti truputį tarkuoto kietojo sūrio.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!