Kiaulienos muštinukai

Ingredientai: Kiaulienos išpjova - 1 kilogramas, Svogūnai - 2 vienetai, Česnakas - 3 skiltelės, Malti pipirai - 1 arbatinis šaukštelis, Aliejus - 5 valgomieji šaukštai, Grietinė - 3 valgomieji šaukštai, Smulkintos petražolės - 1 valgomasis šaukštas.

Mėsą supjaustykite juostelėmis, pamuškite, pabarstykite druska ir pipirais. Apvoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje iš dviejų pusių. Likusiame aliejuje apkepkite mažais kubeliais supjaustytus svogūnus, perspaustą česnaką, įberkite truputį miltų. Kepkite, kol svogūnai taps permatomi. Jei padažas išėjo per tirštas, įpilkite vandens. Suberkite žalumynus, įdėkite druskos ir išmaišykite. Į karščiui atsparų puodą įdėkite 2 šaukštus paruošto padažo, ant viršaus uždėkite muštinukų sluoksnį. Vėl uždėkite padažo. Sluoksniuokite taip, kol baigsis produktai (viršutinis sluoksnis turi būti padažo). Uždenkite dangčiu ir įkiškite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug pusvalandžiui.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.

Skelbimai

20,00 €
44 | 16 | L
12,00 €
122 | 6 - 7 m.
10,00 €