Kiaulienos muštinukai
Ingredientai: Kiaulienos išpjova - 1 kilogramas, Svogūnai - 2 vienetai, Česnakas - 3 skiltelės, Malti pipirai - 1 arbatinis šaukštelis, Aliejus - 5 valgomieji šaukštai, Grietinė - 3 valgomieji šaukštai, Smulkintos petražolės - 1 valgomasis šaukštas.
Mėsą supjaustykite juostelėmis, pamuškite, pabarstykite druska ir pipirais. Apvoliokite miltuose ir apkepkite aliejuje iš dviejų pusių. Likusiame aliejuje apkepkite mažais kubeliais supjaustytus svogūnus, perspaustą česnaką, įberkite truputį miltų. Kepkite, kol svogūnai taps permatomi. Jei padažas išėjo per tirštas, įpilkite vandens. Suberkite žalumynus, įdėkite druskos ir išmaišykite. Į karščiui atsparų puodą įdėkite 2 šaukštus paruošto padažo, ant viršaus uždėkite muštinukų sluoksnį. Vėl uždėkite padažo. Sluoksniuokite taip, kol baigsis produktai (viršutinis sluoksnis turi būti padažo). Uždenkite dangčiu ir įkiškite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug pusvalandžiui.