Kiaulienos troškinys su kriaušėmis ir bulvėmis
Ingredientai: Kiauliena, liesa - 500 gramai, Bulvės - 500 gramai, Raudonas vynas - 200 mililitrai, Kriaušės - 2 vienetai, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Česnakas - 2 skiltelės, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus - 4 valgomieji šaukštai.
Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, juos ištrinkite druska, pipirais, pavoliokite miltuose. Ir apkepinkite įkaitintame aliejuje iki kol šiek tiek apskrus. Atidėkite. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, supilkite vyną (jį galima pakeisti sultiniu, taip pat tiks obuolių sultys), įspauskite česnako, maišant pakaitinkite iki kol jo tūris dvigubai sumažės. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais, juos sudėkite ant troškinimo indo dugno (labiausiai tintų molinis indas), ant jų sudėkite nuskustas, nedideliais gabaliukais supjaustytas kriaušes. Pabarstykite druska. Ant viršaus dėkite kiaulieną, supilkite vyną. Indą uždenkite arba uždėkite foliją, jeigu nėra dangčio. Statykite į iki 180C įkaitintą orkaitę ir troškinkite apie valandą. Labai kvapnus ir skanus troškinys.