Klasikinis nekeptas sūrio pyragas
Ingredientai: Sausainiai - 240 gramai, Kakava - 4 valgomieji šaukštai, Lydytas sviestas - 0.25 stiklinės, Maskarponės sūris/grietinėlės sūris - 450 gramai, Cukraus pudra - 100 gramai, Vanilės ekstraktas - 1 arbatinis šaukštelis, Kartusis šokoladas - 150 gr.
Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su 4 šaukštais kakavos bei lydytu sviestu. Sudėkite masę į kepimo formą, supresuokite stikline. Atskirai išplakite maišytuvu sūrį, sudėkite cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą (galima pakeisti vaniliniu cukrumi). Plakite iki vienalytės masės. Plakdami po truputį supilkite ištirpdytą ir kiek atvėsintą šokoladą. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite paruoštą masę ant pyrago pagrindo, išlyginkite ir palaikykite šaldytuve apie 8 valandas. Supjaustykite gabaliukais, pabarstykite kakava ir patiekite.