Klasikinis nekeptas sūrio pyragas

Ingredientai: Sausainiai - 240 gramai, Kakava - 4 valgomieji šaukštai, Lydytas sviestas - 0.25 stiklinės, Maskarponės sūris/grietinėlės sūris - 450 gramai, Cukraus pudra - 100 gramai, Vanilės ekstraktas - 1 arbatinis šaukštelis, Kartusis šokoladas - 150 gr.

Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su 4 šaukštais kakavos bei lydytu sviestu. Sudėkite masę į kepimo formą, supresuokite stikline. Atskirai išplakite maišytuvu sūrį, sudėkite cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą (galima pakeisti vaniliniu cukrumi). Plakite iki vienalytės masės. Plakdami po truputį supilkite ištirpdytą ir kiek atvėsintą šokoladą. Sudėkite plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite paruoštą masę ant pyrago pagrindo, išlyginkite ir palaikykite šaldytuve apie 8 valandas. Supjaustykite gabaliukais, pabarstykite kakava ir patiekite.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.