Kopūstų ir mėsos pyragas
Ingredientai: Nedidelis kopūstas - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Jautienos faršas - 500 gramų, Virti kiaušiniai - 4 vienetai, Druska, pipirai, kiti mėgiami prieskoniai - 1 žiupsnelis, Aliejus (kepimui) - 4 valgomieji šaukštai, Miltai - 350 gramų, Svi.
Paruoškite įdarą. Aliejuje apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną iki kol suminkštės. Tuomet pridėkite smulkiai pjaustytą kopūstą. Kepkite 15-20 min. iki kol kopūstas suminkštės. Atidėkite. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite dar šiek tiek aliejaus ir apkepinkite faršą. Jį sumaišykite su kopūstais. Įmaišykite kietai virtus, smulkiai pjaustytus kiaušinius. Pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgiamais prieskoniais. Įdarą išmaišykite. Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, cukrų, druską, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir ištrinkite pirštais. Palaipsniui, vis maišant, po šaukštą pilkite šaltą vandenį iki kol susijungs tešla. Ją įdėkite į maišiuką ar įvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą. Paruoškite pyragą. Tešlą padalinkite į dvi dalis, viena turėtų būti truputį didesnė. Iškočiokite. Didesnį tešlos lakštą įklokite į riebalais pateptą kepimo formą, sudėkite įdarą, užklokite antru tešlos lakštu ir supinkite kraštelius. Centre padarykite kelias įpjovas, kad išeinantys garai nesuplėšytų kepančio pyrago. Aptepkite išplaktu kiaušiniu. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje iki kol dailiai apskrus, 30-40 min. Iškeptą pyragą atvėsinkite 15 min. ir pjaustykite. Tradicinis rusiškas pyragas, kuris įprastai tiekiamas su rūgpienio stikline. Žinoma, puikiai tiks ir prie sultinio. Galima skanauti vieną, patiekti su raugintais agurkais ar šaukštu grietines.