Kriaušių ir avokadų salotos

Ingredientai: Kriaušė - 1 vienetas, Avokadas - 1 vienetas, Kietas sūris - 100 gramai, Česnakas - 2 skiltelės, Actas - 2 arbatiniai šaukšteliai, paprikos - 2 vienetai, Citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas, Augalinis aliejus - 2 valgomieji šaukštai.

Nuplaukite kriaušę, papriką, žalumynus ir avokadą, nusausinkite. Susmulkinkite petražoles. Supjaustykite sūrį, papriką, avokadą ir kriaušę. Avokadą apšlakstykite citrinos sultimis. Susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su aliejumi, cukrumi, druska, actu ir pipirais. išplakite, sudėkite žalumynus. Užpilkite salotas ir patiekite.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.