Lietinių ir varškės apkepas
Ingredientai: Lietiniai blynai - 7 vienetai, Varškė - 300 gramai, Cukrus - 4 valgomieji šaukštai, Vanilinis cukrus - 2 valgomieji šaukštai, Grietinėlės - 120 mililitrai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Sviestas - 50 gramai, Aliejaus - 2 valgomieji šaukštai.
Sviestą sumaišykite su varške, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Taip pat galima įtarkuoti obuolių, įdėti smulkintų džiovintų vaisių ar riešutų. Varkės mase ištepkite lietinius, juos pjaukite į tris dalis. Kepimo indą patepkite aliejumi. Dėkite susuktus lietinius. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle. Pilkite ant lietinių. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje, apie 20 min.