Lietinių ir varškės apkepas

Ingredientai: Lietiniai blynai - 7 vienetai, Varškė - 300 gramai, Cukrus - 4 valgomieji šaukštai, Vanilinis cukrus - 2 valgomieji šaukštai, Grietinėlės - 120 mililitrai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Sviestas - 50 gramai, Aliejaus - 2 valgomieji šaukštai.

Sviestą sumaišykite su varške, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Taip pat galima įtarkuoti obuolių, įdėti smulkintų džiovintų vaisių ar riešutų. Varkės mase ištepkite lietinius, juos pjaukite į tris dalis. Kepimo indą patepkite aliejumi. Dėkite susuktus lietinius. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle. Pilkite ant lietinių. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje, apie 20 min.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.