Liežuvis drebučiuose „Gulbių ežeras“

Ingredientai: Liežuvis - 1 vienetas, Virti kiaušiniai - 2 vienetai, Sultinys - 500 mililitrai, Želatina - 1 valgomasis šaukštas, Krapai - 2 pundeliai, Lauro lapas - 1 vienetas.

Virkite liežuvį apie 2-4 valandas. Iki virimo pabaigos likus valandai, sudėkite morkas, svogūną, druską, likus 10 minučių - lauro lapą. Liežuvį išgriebkite, nuplaukite po šaltu vandeniu ir vėl įdėkite į sultinį, užvirinkite ir virkite 5 minutes, tada išimkite, supjaustykite riekelėmis ir sudėkite į gilią lėkštę. Išbrinkinkite želatiną, sumaišykite su perkoštu sultiniu, pakaitinkite, kol želatina ištirps, supilkite į lėkštę ir padėkite sustingti. Tuo tarpu iš virtų kiaušinių, morkų ir svogūnų, česnakų ir krapų padarykite papuošimus (arba taip, kaip nuotraukose, arba pasitelkite savo fantaziją). Viską gražiai išdėliokite, palaukite, kol galutinai sustings, ir patiekite.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.