Makaronų apkepas su obuoliais

Ingredientai: Makaronai - 300 gramai, Obuoliai - 2 vienetai, Cukrus - 8 arbatiniai šaukšteliai, Sviestas - 50 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Pienas - 1 stiklinė, Cinamonas - 1 arbatinis šaukštelis, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis.

Išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės, nuliekite šaltu vandeniu. Patepkite skardą riebalais, sudėkite didesnę dalį makaronų ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, pabarstykite 4 šaukšteliais cukraus ir cinamonu, sudėkite likusius makaronus. Apipilkite kiaušinių, pieno ir cukraus plakiniu. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 min.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.