Mamos bandelės
Ingredientai: Mielės - 50 gramai, Pienas - 250 gramai, Cukrus - 50 gramai, Sviestas - 75 gramai, Miltai - 600 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Vanduo - 50 mililitrai, Cukrus - 100 gramai, Kiaušinio baltymai - 2 vienetai, Želatina - 1 arbatinis šaukštelis.
Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus, supilkite pašildytą pieną, 5–6 šaukštus miltų. Viską išmaišykite, palikite tešlą šiltoje vietoje, kad iškiltų. Tada supilkite ištirpintą sviestą, likusį cukrų, druską ir dalimis sijodami įminkykite miltus. Suformuokite 10 bandelių ir sudėję į miltais pabarstytą kepimo skardą ir uždengę rankšluosčiu ar kepimo popieriumi apie 1 val. palikite pakilti. Aptepkite plakiniu, pabarstykite cukrumi ir kepkite orkaitėje. Paruoškite kremą: vandenį kaitinkite su cukrumi, kol išviręs sirupas užklijuos šakutės tarpus. Pilkite į išplaktus kiaušinių baltymus ir toliau plakite plakikliu. Įberkite citrinų rūgšties, o kai kremas gerai laikys formą, supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Išplaktu kremu iš karto pertepkite bandeles.