Marinuoti pievagrybiai (be acto)

Ingredientai: Pievagrybiai - 500 gramų, Druska - 1.5 valgomojo šaukšto, Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Citrinų sultys - 60 mililitrų, Vanduo - 200 mililitrų, Česnakai - 3 skiltelės, Lauro lapas - 1 vienetas, Krapų sėklos - 0.5 arbatinio šaukštelio, Juod.

Marinavimui geriausiai rinktis kuo mažesnius grybukus, tokius, kurių kepurės sijonėlis visiškai prilipęs prie kojelės. Būtų idealu, kad grybukai būtų tokie maži, kad jų nereikėtų pjaustyti. Tuomet jie nepatamsės, liks baltučiai. Kuo didesni grybai - tuo labiau jie patamsės. Grybus užmerkite dideliame inde ir pirštais ar švelnia kempinėle pašveiskite. Pavalytus grybus sudėkite į puodą. Pilkite vandenį, berkite druską, cukrų, smulkiai supjaustytą česnaką, lauro lapą, krapų sėklas (galima pakeisti šviežiais ar džiovintais krapais, reikėtų poros šakelių), juodųjų pipirų grūdelius. Puodą statykite ant ugnies, uždenkite, užvirinkite. Virkite 5 min. nuo užvirimo. Nukelkite nuo ugnies, supilkite citrinų sultis. Vėl uždenkite puodą ir palikite vėsioje vietoje 4 valandoms. Pievagrybius sumaišykite su trupučiu aliejaus, citrinų sultyse pamarinuotais svogūnų žiedais, sudėkite į stiklainiukus, užpilkite marinatu, kuriame virė grybai, užsukite. Laikykite šaldytuve. Labai skanu ir lengva pagaminti!

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.