Mielinės bandelės „Paukštukai“

Ingredientai: Kvietiniai miltai - 500 gramai, Sausos mielės - 11 gramai, Razinos - 50 gramai, Ciberžolė - 2 gramai, Druska - 1 žiupsnelis, Cukrus - 200 gramai, Virintas vanduo - 300 mililitrai, Alyvuogių aliejus - 50 mililitrai, Vanilinis cukrus - 2 arbati.

Sumaišykite šiltą vandenį, mieles, žiupsnelį cukraus ir 1 valgomąjį šaukštą miltų. Kitame inde išmaišykite persijotus miltus, ciberžolę ir vanilinį cukrų. Supilkite ankstesnį mišinį, likusį cukrų, druską, aliejų, išminkykite gana kietą tešlą (jei reikia, pridėkite miltų). Palikite šiltoje vietoje apie valandą, kad pakiltų dvigubai. Padarykite iš tešlos volelį, supjaustykite jį į 40 lygių dalių. Kiekvieną iš jų pavoliokite tarp delnų ar ant stalo, kol išeis maždaug 15 cm ilgio lazdelė. Suriškite tešlos lazdeles mazgu. Iš galų formuokite galvytes ir uodegytes (šias galima padaryti tiesiog įpjaunant tešlą). Smarkiai nespaudami įstatykite razinų akytes. Sudėkite paukštukus ant skardos ir palikite šiltai, kad pakiltų. Patepkite stipria juodąja arbata su cukrumi ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį. Iškepusias bandeles sudėkite ant medinės lentos, papurkškite vandeniu, pridenkite rankšluosčiu ir palikite 10-15 minučių.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.

Skelbimai

20,00 €
44 | 16 | L
25,00 €
12,00 €
122 | 6 - 7 m.