Naminis lydytas varškės sūrelis

Labai skanus ir natūralūs lydytas sūrelis be jokių „nepažįstamų“ priedų. Tereikės varškės, sviesto, kiaušinio, sodos ir druskos.
Jums reikės:
- 500 g varškės;
- 100 g sviesto;
- 1 kiaušinio;
- 0,5 šaukštelio sodos;
- 0,5 šaukštelio druskos.
Patarimas: papildomai galite naudoti įvairius priedus: smulkintą česnaką, žoleles, kmynus, paprikos miltelius ar kitus prieskonius.
Gaminimas:
- Varškę sumaišykite su soda ir druska. Palikite pastovėti 15-20 min.
- Varškę pertrinkite iki vienalytės masės.
- Dubenį įstatykite į puodą su verdančiu vandeniu, t.y. padarykite karštų garų vonelę.
- Į dubenį dėkite sviestą, jį išlydykite.
- Pridėkite pertrintą varškę ir maišant šildykite iki kol varškės masė ims lydytis.
- Į ją įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
- Toliau kaitinkite nuolat maišydami iki kol lydytis sūrelis pasidarys elastingas, kaitinti reikėtų apie 10 min.
- Jei norite, įmaišykite pasirinktus priedus, pavyzdžiui, smulkintą česnaką, kmynus ar kt.
- Supilkite į norimą formą ar indą ir palikite atvėsti.
- Laikykite šaldytuve bent kelias valandas, kad sūrelis sustingtų.