Nekeptas meduolių, grietinės ir bananų tortas
ILEISH ANNA | Shutterstock.com
Šiam skanėstui reikės labai paprastų ir kasdieniškų produktų: meduolių, grietinės, bananų ir cukraus. Tačiau skonis jus tikrai nustebins - paprastai paruošiamas gardumynas savo skoniu tikrai nenusileidžia tikram tortui.
Jums reikės:
- 500 g meduolių (tinka tiek paprasti, tiek vaniliniai, šokoladiniai ar kito skonio);
- 500 g grietinės;
- 2 didelių bananų;
- 100 g cukraus pudros.
Patarimas: papildomai galite paskaninti smulkintais riešutais ar šokolado gabaliukais.
Gaminimas:
- Cukraus pudrą sumaišykite su grietine.
- Kelis šaukštus grietinės su cukraus pudra atidėkite papuošimui.
- 2-3 meduolius atidėkite papuošimui.
- Likusius meduolius supjaustykite 3-4 mm plonumo riekutėmis, bananus supjaustykite dar ploniau - 1-3 mm riekutėmis. Riešutus (jeigu naudojate) susmulkinkite ir apskrudinkite sausoje keptuvėje be jokių riebalų.
- Šokoladą (jeigu naudojate) susmulkinkite.
- Meduolius sudėkite į grietinę ir palikite 10-15 min. pamirkti.
- Dubenėlį išklokite maistine plėvele. Sluoksniais dėliokite meduolius su grietine, tuomet bananus, užberkite riešutų ar šokolado ir vėl kartokite. Šitaip susluoksniuokite visą desertą.
- Gerai suslėkite ranka, viršų taip pat apdenkite maiste plėvele ir laikykite šaldytuve pernakt.
- Kitą dieną nuimkite viršutinį maistinės plėvelės sluoksnį, prispauskite lėkštę ir į ją išverskite susislėgusį pyragą.
- Paruoštą pyragą aptepkite pasilikta grietine su cukraus pudra, apibarstykite pasiliktų meduolių trupiniais. Galite apglaistyti šokoladu, papuošti šviežiomis uogomis ar vaisiais.