Nuostabūs ir paprasti kokosiniai sausainiai

Nuostabūs ir paprasti kokosiniai sausainiai Arina P Habich | Shutterstock.com

Kokosiniai „macaroonsais“ dar vadinami sausainiai tikrai patiks visiems saldumynų mylėtojams. Šie sausainiai labai skanūs, tiesiog tirpstantys burnoje, be to jiems nereikia miltų.

Beje, tai puikus pasirinkimas, jeigu kepate kaneles, nes joms reikalingi tryniai, o baltymai lieka nepanaudoti. Tad baltymus galite sunaudoti šiems sausainiukams. 

Kanelių receptą rasite čia:

Jums reikės:

  • 400 g kokosų drožlių;
  • 400 g saldinto kondensuoto pieno;
  • 2 didelių kiaušinių baltymų;
  • žiupsnelio druskos;
  • kelių lašų vanilės ekstrakto (nebūtina). 

Patarimas: iškeptus ir kiek atvėsusius sausainius galima aplieti lydytu pienišku ar juodu šokoladu. 

Gaminimas:

  1. Kokosų drožles sumaišykite su kondensuotu pienu ir vanilės ekstraktu. Palikite pabrinkti. 
  2. Kiaušinių baltymus su druska išplakite iki standžių putų (pavertus indą jos turi likti savo vietoje).
  3. Atsargiai įmaišykite plaktus baltymus į kokosinę masę. 
  4. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite po 2 šaukštelius sausainių masės. 
  5. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. iki kol truputį apskrus. 

Susiję straipsniai

Trapūs sviestiniai sausainiai su krakmolu

Labai skanūs, trapūs ir burnoje tirpstantys sausainiai.

Paprasti sviestiniai sausainiai

Trapius ir burnoje tirpstančius sviestinius sausainius iškepti tikrai labai paprasta - kviečiame pabandyti ir paragauti!

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.