Obuolių pyragas su kremu
Ingredientai: Rūgštūs obuoliai - 1 kilogramas, Cukrus - 300 gramai, Sviestas - 200 gramai, Kiaušiniai - 5 vienetai, Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Miltai - 650 gramai.
Sviestą ištrinkite su 150 gramų cukraus, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite kepimo miltelius bei miltus ir išminkykite tešlą. Obuolių žieveles nulupkite, išimkite sėklas ir obuolių minkštimą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Kepimo formą patepkite sviestu arba padenkite kepimo popieriumi, ant viršaus užklokite 2/3 tešlos. Ant tešlos sudėkite obuolius. Iš likusio tešlos gabaliuko pagaminkite papuošimus: kelis tešlos apskritimus priplokite ir įpjaukite su peiliu, kad išeitų dailūs lapeliai. Papuošimus dėkite ant obuolių. Pyragą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 30-35 minutes. Tuo tarpu pasigaminkite kremą: 150 gramų cukraus sumaišykite su grietine. Karštą iškepusį pyragą užpilkite kremu, palikite, kad atšaltų ir supjaustykite gabaliukais.