Omleto keksiukai su kumpiu

Ingredientai: Kiaušiniai - 4 vienetai, Pienas - 120 mililitrų, Sūris - 150 gramų, Svogūnas - 70 gramų, Kumpis - 150 gramų, Paprika - 0 vienetų, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejaus (kepimui, formelėms patepti) - 3 valgomieji šaukštai.

Svogūną ir kumpį smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje iki kol svogūnas suminkštės. Papriką supjaustykite kubeliais. Sūrį sutarkuokite. Kiaušinius išplakite su pienu, pagardinkite druska, pipirais. 6 keksiukų formeles patepkite aliejumi, dėkite kepinto kumpio ir svogūno, paprikų, berkite sūrio, pilkite kiaušinių plakinio. Kepkite iki 180-190C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Labai skanūs keksiukai, kurie puikiai tiks pusryčiams. Skanūs ir šalti. Galite pagardinti įvairiais priedais - apvirtomis ar apkepintomis daržovėmis, svogūnų ar česnakų laiškais, žalumynais, lašiša, įvairiais mėsos, dešros likučiais.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.