Orkaitėje keptas viščiukas

Ingredientai: Viščiukas - 1 vienetas, Rupi druska - 1.5 kilogramo, Česnakas - 2 skiltelės, Čiobrelis - 1 valgomasis šaukštas.

Viščiuką nuplaukite ir nusausinkite, prikimškite česnako skiltelėmis, čiobreliais, smulkintais laurų lapais ir juodaisiais pipirais. Į kepimo indą supilkite ketvirtadalį druskos, ant jos dėkite viščiuką, tada ant viršaus berkite visą likusią druską. Viščiukas turi būti uždengtas maždaug 1 cm storio druskos sluoksniu. Uždenkite folija ir kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje 2 valandas. Sukietėjusią druskos plutą nuimkite peiliu taip, kad nepažeistumėte viščiuko odos. Patiekite su daržovėmis.

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.