Paprastas pyragas su braškėmis

Ingredientai: Miltai - 350 gramai, Kepimo milteliai - 1.5 arbatinio šaukštelio, Cinamonas - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, Sviestas - 100 gramai, Cukrus - 0.75 stiklinės, Pienas - 2 valgomieji šaukštai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Braškės - 30.

Inde sumaišykite persijotus miltus, cinamoną, druską ir kepimo miltelius. Kitame inde išplakite kambario temperatūros sviestą (truputį pasilikite formai patepti) su cukrumi iki baltos, purios masės. Supilkite pieną, įmuškite kiaušinius ir gerai perplakite. Įsijokite miltų mišinį ir vėl perplakite. Kepimo formą (22-24 cm skersmens) ištepkite sviestu, supilkite tešlą. Šiek tiek įspausdami sudėliokite perpus perpjautas braškes. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Iškeptą pyragą galima apiberti cukraus pudra. Tinka tiekti su ledais.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.