Pikantiškas varškės ir pomidorų pyragas

Ingredientai: Sviestas - 100 gramų, Miltai - 2 stiklinės, Kiaušiniai - 2 vienetai, Druska - 1 žiupsnelis, Varškė - 500 gramų, Kiaušiniai - 2 vienetai, Tarkuotas kietasis sūris - 1 sauja, Česnakas - 3 skiltelės, Žalumynai - 1 pundelis, Druska, pipirai, pri.

Šaltą sviestą supjaustykite gabaliukais ir ištrinkite su miltais iki kol susidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinius, berkite druskos ir suminkykite tešlą. Jeigu tešla limpa, berkite dar truputį miltų. Jeigu tešla nesusiminko, įpilkite šaukštą ar du vandens. Suminkytą tešlą įsukite į maistinę plėvelę ar įdėkite į maišiuką ir palaikykite šaldytuve. Varškę pertrinkite su kiaušiniais, pagardinkite prieskoniais, smulkintais žalumynais, spaustuku perspaustu česnaku. Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį. Formą patepkite aliejumi ar sviestu, įklokite iškočiotą tešlą, suformuodami kraštelius. Paskirstykite varškės masę, ant jos sudėkite riekelėmis pjaustytus pomidorus. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, bebaigiant kepti galima užberti sūrio. Labai skanus, sotus, bet skrandžio neapkraunantis pyragas. Jį galite valgyti tiek karštą, tiek ir šaltą.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!