Pikantiškas varškės ir pomidorų pyragas

Labai skanus, sotus, bet skrandžio neapkraunantis pyragas. Jį galite valgyti tiek karštą, tiek ir šaltą.
Jums reikės:
Tešlai:
- 2 stiklinių miltų;
- 100 g sviesto (truputį sviesto pasilikite formai patepti);
- 2 kiaušinių;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 3 vidutinio dydžio pomidorų;
- 500 g varškės;
- 150 g sūrio;
- 2 kiaušinių;
- 2 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų, mėgstamų žolelių.
Gaminimas:
- Tešlos paruošimas. Šaltą sviestą supjaustykite gabaliukais ir ištrinkite su miltais iki kol susidarys trupiniai.
- Įmuškite kiaušinius, berkite druskos ir suminkykite tešlą.
- Jeigu tešla limpa, berkite dar truputį miltų. Jeigu tešla nesusiminko, įpilkite šaukštą ar du vandens.
- Suminkytą tešlą įsukite į maistinę plėvelę ar įdėkite į maišiuką ir palaikykite šaldytuve.
- Įdaro paruošimas. Varškę pertrinkite su kiaušiniais, pagardinkite prieskoniais, smulkintais žalumynais, spaustuku perspaustu česnaku. Įmaišykite tarkuotą sūrį.
- Pyrago paruošimas ir kepimas. Formą patepkite aliejumi ar sviestu, įklokite iškočiotą tešlą, suformuodami kraštelius.
- Paskirstykite varškės masę, ant jos sudėkite riekelėmis pjaustytus pomidorus.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, bebaigiant kepti galima užberti sūrio.