Lengvai minkoma, plikyta tešla koldūnams ir virtinukams
Marina-foodblogger | Shutterstock.com
Jeigu tik turite laisvą valandėlę, kviečiame į virtuvę! Įsijunkite mūsų tinklalaidę „Tėvai paprastai“, susiminkykite šią itin greitai paruošiamą tešlą ir privyniokite vieną kitą padėklą koldūniukų ar virtinukų! Ne tik turėsite puikius pietus, bet ir likutį galėsite užšaldyti - bus išsigelbėjimas dienomis, kuomet laisvos valandėlės nėra.
~30-40 koldūnų ar virtinukų Jums reikės:
- 3 stiklinių miltų;
- 1 stiklinės verdančio vandens;
- 5 šaukštų aliejaus;
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
- Miltus persijokite, sumaišykite su druska, įpilkite aliejų ir lengvai išminkykite, išmaišykite.
- Ant miltų mišinio pilkite verdantį vandenį ir kuo greičiau išmaišykite šaukštu.
- Truputėlį palaukite, kol tešla atvės ir galėsite ją minkyti nenusidegindami rankų.
- Tešlą lengvai išminkykite ant miltais apibarstyto stalo. Ilgai minkyti nereikia, tik iki kol pavyks vienalytė, nelipni tešla.
- Šią tešlą paruošite labai greitai, ji minkšta, tačiau tvirta ir elastinga, su ja tikrai malonu darbuotis, tad netruksite privynioti skaniausių koldūnų ar virtinukų.
- Įdarą koldūnams ar virtinukams rinkitės pagal savo skonį. Su šia tešla bus skanūs tiek tradiciniai koldūnai su mėsos įdaru, tiek ir įvairūs virtinukai su daržovėmis, bulvių koše, varške ar uogomis.