Lengvai minkoma, plikyta tešla koldūnams ir virtinukams

Koldūnai su plikyta tešla Marina-foodblogger | Shutterstock.com

Jeigu tik turite laisvą valandėlę, kviečiame į virtuvę! Įsijunkite mūsų tinklalaidę „Tėvai paprastai“, susiminkykite šią itin greitai paruošiamą tešlą ir privyniokite vieną kitą padėklą koldūniukų ar virtinukų! Ne tik turėsite puikius pietus, bet ir likutį galėsite užšaldyti - bus išsigelbėjimas dienomis, kuomet laisvos valandėlės nėra.

~30-40 koldūnų ar virtinukų Jums reikės:

  • 3 stiklinių miltų;
  • 1 stiklinės verdančio vandens;
  • 5 šaukštų aliejaus;
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

  1. Miltus persijokite, sumaišykite su druska, įpilkite aliejų ir lengvai išminkykite, išmaišykite.
  2. Ant miltų mišinio pilkite verdantį vandenį ir kuo greičiau išmaišykite šaukštu.
  3. Truputėlį palaukite, kol tešla atvės ir galėsite ją minkyti nenusidegindami rankų.
  4. Tešlą lengvai išminkykite ant miltais apibarstyto stalo. Ilgai minkyti nereikia, tik iki kol pavyks vienalytė, nelipni tešla.
  5. Šią tešlą paruošite labai greitai, ji minkšta, tačiau tvirta ir elastinga, su ja tikrai malonu darbuotis, tad netruksite privynioti skaniausių koldūnų ar virtinukų.
  6. Įdarą koldūnams ar virtinukams rinkitės pagal savo skonį. Su šia tešla bus skanūs tiek tradiciniai koldūnai su mėsos įdaru, tiek ir įvairūs virtinukai su daržovėmis, bulvių koše, varške ar uogomis.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.