Prancūziška daržovių sriuba

Ingredientai: Pomidorai - 5 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Salieras - 1 vienetas, Vandens - 500 mililitrai, Pomidorų padažo - 2 valgomieji šaukštai, Bazilikas - 1 arbatinis šaukštelis.

Supjaustyti visas daržoves plonom riekelėm, sudėti į puodą kartu su prieskoniais ir pomidorų padažu ir virti atidengus apie 30 minučių. Perkošti, pašalinat pomidoro odą ir sėklas. Patiekti su grietine.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.