Prancūziškas varškės pyragas
Ingredientai: Sviestas - 200 gramai, Miltai - 2 stiklinės, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Varškė - 400 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Cukrus - 180 gramai, Vanilinis cukrus - 2 žiupsneliai, Cinamonas - 2 žiupsneliai.
Miltus bei kepimo miltelius sumaišykite su šaltu sviestu, o tuomet sutrupinkite blenderiu arba peiliu į nedidelius trupinius. Atskirame indelyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir porą žiupsnelių vanilinio cukraus bei cinamono. Puse trupinių masės padenkite kepimo formelę. Pasistenkite, kad neliktų jokių tarpelių ir trupinių užtektų formelės šonams apklijuoti. Ant viršaus supilkite visą varškės masę ir padenkite ją likusiais trupiniais. Kepimo formelę su paruoštu pyragu pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite maždaug 45 minutes. Prieš valgymą leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir patiekite su desertiniu padažu arba uogiene.