Prancūziški šokoladiniai sausainiai
Ingredientai: Miltai - 160 gramų, Kakava (karti) - 40 gramų, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Druska - 1 žiupsnelis, Šokoladas (kartus) - 100 gramų, Sviestas - 8 valgomieji šaukštai, Cukrus - 100 gramų, Kiaušinis - 1 vienetas.
Inde sumaišykite persijokite indus, kakavos miltelius, sodą, druską, Įmaišykite nedideliai gabaliukais supjaustytą šokoladą. Atskirame inde išplakite sviestą ir cukrų iki purumo. Įmuškite kiaušinį, perplakite. Į šią masę dalimis, permaišant įmaišykite sausą miltų mišinį. Suminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite po volelį. Juos įsukite į sviestinį popierių ar maišelį ir padėkite į šaldytuvą 3 val. (galima laikyti iki 3 dienų). Pašaldytus volelius pavoliokite cukraus pudroje, supjaustykite maždaug 1 cm pločio sausainiais. Juos, palikdami tarpus, nes sausainiai kepdami dar truputį išsiplės, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 12 min. iki kol sutvirtės. Iškeptus sausainius sudėkite ant grotelių ir palikite atvėsti 5-10 min. Nuimkite nuo grotelių ir palikite visiškai atvėsti lėkštėje. Šie sausainiai traškūs išorėje ir minkšti viduje. Labai skanūs, labai šokoladiniai! Papildomai į tešlą galima įdėti riešutų, nutarkuotos apelsinų žievelės, smulkiai supjaustytų, džiovintų abrikosų.