Puri tešla su kefyru (bandelėms, pyragėliams, picai)

Mielinės bandelės su slyvų džemu, mielinė tešla su kefyru TalyaAL | Shuttterstock.com

Ieškote universalaus, visuomet pavykstančios, minkštutėlės mielinės tešlos recepto? Šis puri tešla su kefyru tikrai pretenduoja tapti jūsų mėgstamiausia! Ji puikiai tiks tiek saldžioms bandelėms su uogiene ar cinamonu, tiek ir pikantiškoms bandelėms su dešrele, naminėms mėsainių ar dešrainių bandelėms ir net puikiausiai picai!

Tešlai Jums reikės:

  • 3 stiklinių miltų;
  • 1 stiklinės kefyro;
  • 0,5 stiklinės neutralaus skonio aliejaus (pavyzdžiui, rapsų, saulėgrąžų);
  • 11 g sausų mielių;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 1 šaukšto (arba daugiau, jeigu kepsite saldžias bandeles) cukraus.

Tešlos gaminimas:

  1. Kefyrą gerai išmaišykite su aliejumi ir truputį pašildykite, berkite druską, cukrų, išmaišykite.
  2. Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis ir palaipsniui, vis permaišant supilkite kefyro mišinį.
  3. Suminkykite tešlą.
  4. Tešlą pridenkite švariu rankšluosčiu ir palikite kilti 30 min. šiltoje vietoje.
  5. Po 30 min. tešla bus pakilusi menkai, bet nesijaudinkite, suformuotos bandelės pakils kepimo metu.
  6. Tešlai truputį pakilus suformuokite bandeles ar pyragėlius su norimu įdaru. Taip pat tešlą galite iškočiokite ant miltuoto stalo ir kepti picą.
  7. Suformuotus kepinius patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180 - 200°C  įkaitintoje orkaitėje iki kol pagels. Kepimo laikas priklauso nuo kepinių dydžio, formos, tad stebėkite.
  8. Ši tešla labai puri, minkšta. Ji tinkama tiek saldiems, tiek ir pikantiškiems kepiniams.
     

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.