Pyragas su Briuselio kopūstais
Ingredientai: Miltai - 260 gramų, Sviestas - 140 gramų, Šaltas vanduo - 4 valgomieji šaukštai, Briuselio kopūstai - 300 gramų, Svogūnas - 1 vienetas, Sviestas - 2 valgomieji šaukštai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Grietinėlė - 120 mililitrų, Pienas - 120 milil.
Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su druska, ištrinkite su šaltu sviestu iki trupinių. Palaipsniui, vis permaišant pilkite labai šaltą vandenį iki kol susiminkys tešla. Tešlą įdėkite į maišiuką ir atidėkite į šaldytuvą. Paruoškite įdarą. Briuselio kopūstus sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir apvirkite, kol truputį suminkštės. Perliekite šaltu vandeniu ir atidėkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite svieste. Palaukite, kol truputį atvės. Kiaušinius, pieną, grietinėlę, miltus išplakite, įmaišykite kepintą svogūną, tarkuotą sūrį (truputį pasilikite viršui pabarstyti), pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu. Tešla išklokite sviestu pateptą kepimo formą, suformuodami neaukštus kraštelius. Supilkite kiaušinių plakinį, į jį sudėliokite apvirtus brokolius. Patepkite išplaktu kiaušinio tryniu. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. iki kol įdaras sutvirtės. Prieš kepimo pabaigą pabarstykite pasiliktu sūriu. Pyragą tinka patiekti su grietine. Vietoje Briuselio kopūstų galima naudoti apvirtus brokolius, žiedinius kopūstus, vyšninius pomidoriukus.