Pyragas su citrininiu įdaru

Ingredientai: Margarinas/sviestas - 200 gramai, Grietinė - 1 stiklinė, Miltai - 3 stiklinės, Citrina - 1 vienetas, Cukrus - 1 stiklinė.

Sutarkuokite margariną, sumaišykite su grietine ir miltais, išminkykite tešlą ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Citriną nuplikinkite verdančiu vandeniu, sutarkuokite kartu su žievele, sumaišykite su cukrumi. Padalinkite tešlą į dvi dalis: iškočiokite vieną lakštą, išklokite juo kepimo formą, sudėkite įdarą ir pridenkite antru lakštu. Pabadykite šakute (tešlą galima ir tiesiog sutarkuoti, bet iš pradžių tokiu atveju reikėtų palaikyti šaldiklyje). Kepkite 25-30 minučių.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.