Pyragas su vaniliniu kremu

Ingredientai: Sviestas - 200 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Kepimo milteliai - 1.5 arbatinio šaukštelio, Miltai - 300 gramai, Cukrus - 0.5 stiklinės, Grietinė (riebesnė) - 500 gramai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Vanilinis cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Cukr.

Sviestą prieš ruošiant pyragą vertėtų palaikyti šaldymo kameroje, kad jis būtų kietas. Kietą sviestą sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su sviestu, įmuškite kiaušinį, įberkite miltus ir kepimo miltelius. Rankomis suminkykite tešlą, ją išplokite į sviestu pateptą kepimo formą, suformuokite aukštus kraštelius. Kremui skirtą grietinę išplakite su kiaušiniais, vaniliniu ir paprastu cukrumi iki vienalytės masės. Kremą sudėkite ant pagrindo. Pagrindo krašteliai turi būti aukštesni, nei kremas, kadangi kreminis įdaras truputį pakils. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Kepdami pyragą į kremą galite įmaišyti įvairių uogų ar vaisių gabaliukų - puikiai tiks šviežios braškės, gervuogės, avietės ar konservuoti persikai.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.