Pyragas su vaniliniu kremu

Ingredientai: Sviestas - 200 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Kepimo milteliai - 1.5 arbatinio šaukštelio, Miltai - 300 gramai, Cukrus - 0.5 stiklinės, Grietinė (riebesnė) - 500 gramai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Vanilinis cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Cukr.

Sviestą prieš ruošiant pyragą vertėtų palaikyti šaldymo kameroje, kad jis būtų kietas. Kietą sviestą sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su sviestu, įmuškite kiaušinį, įberkite miltus ir kepimo miltelius. Rankomis suminkykite tešlą, ją išplokite į sviestu pateptą kepimo formą, suformuokite aukštus kraštelius. Kremui skirtą grietinę išplakite su kiaušiniais, vaniliniu ir paprastu cukrumi iki vienalytės masės. Kremą sudėkite ant pagrindo. Pagrindo krašteliai turi būti aukštesni, nei kremas, kadangi kreminis įdaras truputį pakils. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Kepdami pyragą į kremą galite įmaišyti įvairių uogų ar vaisių gabaliukų - puikiai tiks šviežios braškės, gervuogės, avietės ar konservuoti persikai.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.

Skelbimai

12,00 €
122 | 6 - 7 m.
20,00 €
44 | 16 | L
10,00 €