Pyragas su vištiena - „Vėžliukas“
Ingredientai: Mielinė tešla - 500 gramai, Virti ryžiai - 100 gramai, Virta vištienos krūtinėlė - 1 vienetas, Pomidorai - 2 vienetai, Žalumynai - 1 pundelis, virti grybai - 100 gramai, Lietiniai blynai - 3 vienetai.
Iškočiok dalį mielinės tešlos, išpjauk apvalią formą ir padėk ją iš karto į skardą ant kepimo popieriaus (vėžliukas svers, tad kilnoti jį bus nepatogu). Sudėk ant pagrindo smulkintą vištieną ir pomidorus. Kad jis neperšlaptų, geriausia pirmiausiai dėti krūtinėlę. Užlenk pagrindo kraštus. Per daug gali nesistengti, nes jų vis tiek nesimatys. Uždėk ant viršaus lietinį blyną, ant viršaus – ryžių sluoksnį ir žalumynų, dar vieną blyną, ant jo – grybų ir paskutinį blyną. Iškočiok kitą mielinės tešlos dalį ir išpjaustyk apskritimus. Įspausk juose kelis mažesnius apskritimus ir aplipink pyrago viršų, padaryk vėžliuko šarvą, prilipink kojytes, galvytę ir uodegytę. Leisk tešlai truputį pakilti, patepk vėžliuką išplaktu kiaušiniu ir kepk orkaitėje.