Raugintų kopūstų blyneliai

Raugintų kopūstų blyneliai NoirChocolate | Shutterstock.com

Jeigu mėgstate įvairius daržovių blynelius, tikrai verta paragauti šių raugintų kopūstų blynelių! 

Jums reikės:

  • 300 g raugintų kopūstų;
  • 1 vidutinio dydžio bulvės;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2 kiaušinių;
  • 3-4 šaukštų miltų;
  • pagal skonį druskos, pipirų;
  • kepimui aliejaus.

Patarimas: į blynų masę labai tinka įmaiyti spirgučių. 

Gaminimas:

  1. Kopūstus, jeigu jie labai rūgštūs, galite perplauti. 
  2. Nuo kopūstų nuspauskite skysčio perteklių ir juos pasmulkinkite peiliu (galima permalti mėsmale). 
  3. Bulvę stamgiai sutarkuokite.
  4. Svogūną smulkiai supjaustykite. 
  5. Sumaišykite daržoves, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais ir berkite miltų iki kol gausite tirštą tešlą. 
  6. Kepkite blynus įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus (reikėtų kepti apie 3-4 min. iš kiekvienos pusės).
  7. Iškeptus blynus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.