Riešutų sviesto sausainiai
Ingredientai: Riešutų sviestas - 500 gramai, Cukrus - 400 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Soda - 9 gramai, Druska - 1 žiupsnelis, Vanilės ekstraktas - 5 lašai, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai.
Inde sumaišykite riešutų sviestą su cukrumi iki vienalytės masės, tuomet po vieną įmuškite kiaušinius kaskart gerai permaišykite, tuomet įmaišykite sodą, druską, lašinkite vanilės ekstrakto. Tešlą atidalinkie į 35-40 maždaug vienodo dydžio kamuoliukų. Juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos ir riebalais pateptos skardos. Kiekvieną kamuoliuką įspauskite šakute - ir vertikaliai, ir horizontaliai, kad gautųsi grotelės. Sausainius kepkite iki 175 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 8-10 min. Tiekite su pienu. Bus dar skaniau, jeigu naudosite vieną stiklinę balto ir vieną rudojo cukraus, papildomai galima įdėti smulkintų riešutų.